Tarayici önbellekleme özelliğinden yararlanin nasil düzeltilir?




Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın, Pagespeed sorgu sonuçlarında ekseriyetle bütün site sorgularında karşılaştığımız bir uyarı bu. Peki ne demek istiyor Google Pagespeed bize "Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın" şeklinde bir ileti ile ?

Çok açık. Geçtiğimiz günlerde yaptığım paylaşımlarda Google yönergelerine uygun, Kalite Kurallarını dikkate alan web siteleri hazırlamanın ne denli önemli olduğunu ve sıralama konusunda çok ciddi katkıları olduğunu anlatmıştım.

Css Sprite konusundan sonra gün be gün önem kazandığına itimat ettiğim Tarayıcı önbellekleme özelliğini nasıl kullanacaksınız ve ne anlama geliyor?

Tarayıcı önbellekleme özelliği ; Cache sisteminin aktif olmasından başka bir şey değil aslında. Kullanıcılarınız sitenize her yeni giriş yaptıklarında, sayfanızda bulunan "image, swf, js" gibi dosyalarınızın "reload" tekrar yüklenmemesini sağlayacak ve sayfa açılış zamanınızı arttırmış olacaksınız. Sanırım en net şekli ile anlatımı bu olur. (:

Bu özelliği aktif hale getirebilmek için bir .htaccess dosyasına ihtiyacınız var. .htaccess ne işe yarar ya da nasıl yaratılır ilgili konuda ufak bir araştırma ile bilgi sahibi olabilirsiniz.
htaccess dosyasına entegre etmeniz gereken kod betiği :

Alıntı:
<ifmodule mod_expires.c>
<filesmatch "\.(jpg|gif|png|css|js)$">
ExpiresActive on
ExpiresDefault "access plus 1 year"
</filesmatch>
</ifmodule>
İlgili bağlantıda (betik.txt) yer alan "js, jpg, png, css, gif, php" gibi dosyalarınızın önbellekleme süresini uzattık. "Return User" yani sitenizin stabil kullanıcıları 2. kez sitenizi açtıklarında bu tarz dosyalarınız "reload" olmayacak ve sayfa açılış zamanınızı minimize etmiş olacaksınız.

Makaleyi dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz (; insanların işine yarasın ki yeni yetme "SEO Uzmanları", "Hacı, hocalar", milletten analiz ayağına para çarpmasın. ^^



imza yazısı

Tarayici önbellekleme özelliğinden yararlanin nasil düzeltilir? için “12 yorum” bulunmaktadır.

  1. ooo süper bir paylaşım kardeşim teşşekür ederim.

    YanıtlaSil
  2. iyide wordpress için galiba bu?
    blogger için nasıl olacak ???
    www.motorcukadin.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyu bende çok merak ediyorum her hangi bir bilgi bulduysanız paylaşabilirmisiniz?

      Sil
  3. Günümüz SEO kriterlerine baktığımızda HTML ve CSS kullanımının doğru bir şekilde yapılması fazlasıyla önem arz ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki blogger için hala bir çözümü yokmu bunun:S

      Sil
  4. SEO kriterlerine göre gerçekten önemli Ancak dış seo yani sitenin diğer sitelerden link alması gerekliliğini göz ardı etmemek gerek.

    YanıtlaSil
  5. https://www.evortami.blogspot.com siteme beklerim

    YanıtlaSil
  6. Instead of using stock boxes for packaging, brands can now use dedicated soap packaging boxes. These soap boxes can be used for multiple purposes like packaging and displaying. If you are a new products seller, you can effectively market your brand with custom soap boxes. For your premium range of soaps, use custom printed soap boxes. Add that luxury touch to these boxes by using a unique design language.

    YanıtlaSil
  7. Custom eyeliner boxes, the vital prerequisite of makeup is used to shape the eyelid and add beauty to the eyes. No matter how good the makeup is, without eyeliner, it looks incomplete. Eyeliners vary in textures and mediums. You can get them in gel, liquid, stick, pencil, or tube. The variety of eyeliners pushed cosmetics manufacturers to find a packaging that can fit all types elegantly. Custom Eyeliner boxes serve the purpose of packaging liners. Cosmetic manufacturers look for ways to attract new customers and retain old ones. We all are well aware of the fact that loyal and consistent customers are the backbone of any brand's success. The packaging of your eyeliner defines the quality and worth of your custom eyeliner boxes.

    YanıtlaSil
  8. Custom cigarette box is a cost effective way to protect and advertise your cigarettes. Customers purchase a product by its packaging. Custom cigarette box packaging play vital role in making your brand successful and attractive. Since advertisement of tobacco products is banned by government, custom cigarettes box is your best and only chance to leave an everlasting impression on customers which will impact the sales in positive way. Pacakgingninja along with its professional designers can create a custom cigarette box for your brand that will protect your products and will create a purchase urge in customers. We never compromise on quality no matter how low price we quote for custom boxes. We have zero tolerance for errors so you can trust us blindly and you will be amazed by our services.

    YanıtlaSil